Faraday Future gaat autonome auto's testen

Tesla-jagers zetten door

Faraday Future FFZERO1
Faraday Future lijkt een nieuwe speler om in de gaten te houden. Het in de Verenigde Staten gevestigde en door Chinees geld beademde bedrijf is nu al voornemens om autonome auto's in Michigan te gaan testen.

Dat blijkt uit berichtgeving van het veelal goed geïnformeerde Engadget. Faraday Future zou bij de autoriteiten van Michigan navraag hebben gedaan hoe het kentekenplaten voor autonome auto's kon aanvragen. Dat duidt er uiteraard op dat minimaal één model van Faraday Future zonder sturende chauffeur zich een weg door het verkeer wil gaan banen. Volgens Faraday Future zouden de platen alleen nodig zijn om "prototypen en diens voorzieningen" te testen.

Het jonge bedrijf valt ambitie niet te ontzetten. Faraday Future wist eerder al Tesla's vice-president James Chen te 'kapen' van Tesla. Het uiteindelijke modellenaanbod moet dankzij een modulair platform - Variable Platform Architecture geheten - uit onder andere een cross-over, een full-size SUV, een Coupé met aflopende daklijn en een sportauto gaan bestaan. Van verbrandingsmotoren wil Faraday Future niets weten, het bedrijf zegt puur voor elektrische aandrijflijnen te gaan. In januari werd met veel spektakel de FFZero1 Concept gepresenteerd, een dankzij vier elektromotoren 1.000 pk sterke hypercar met een extravagant uiterlijk.

Video

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.