Faraday Future beticht NIO van kopiëren

NIO EVE voorbeeld van Chinees kopieergedrag?

Faraday Future beticht NIO van kopiëren
Een topman van Faraday Future heeft op Twitter uitgehaald naar nieuwkomer NIO. Hij verwijt de concurrent imitatie.

Volgens R&D-topman Nick Sampson van Faraday Future zijn er iets te veel overeenkomsten tussen de FF 91 en de NIO EVE die we gisteren zagen. Sampson twittert: "Imitatie is de hoogste vorm van vleien, maar slechte kopieën niet(...)". Hij vervolgt in een latere tweet: "(...) de ontwerptaal en de wielen lijken zó op elkaar." Om zijn punt te illustreren, sluit Sampson foto's bij waarop de twee auto's naast elkaar te zien zijn. Wij hebben ze ook even naast elkaar gezet. Op foto 1 en 3 zie je de EVE, op foto 2 en 4 de FF 91.

Er zijn inderdaad duidelijk overeenkomsten, maar of het hier om een kopie gaat? In ieder geval zitten beide fabrikanten wel in elkaars vaarwater. Net als Faraday Future kwam NIO met een hypercar als eerste auto. Daarna kwam dus de EVE, die net als de FF 91 autonoom kan rijden en wat betreft luxe klanten bij de S-klassen en 7-series van deze wereld moet weglokken. Ook de beoogde actieradius van beide auto's ligt met 608 (FF) en 670 (NIO) vrij dicht bij elkaar.

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.