Facelift voor SsangYong Rexton en Musso

Koreaanse bijpuntsessie

SsangYong Rexton en Musso 2020
SsangYong Rexton en Musso 2020SsangYong Rexton en Musso 2020SsangYong Rexton en Musso 2020SsangYong Rexton en Musso 2020SsangYong Rexton en Musso 2020SsangYong Rexton en Musso 2020SsangYong Rexton en Musso 2020SsangYong Rexton en Musso 2020SsangYong Rexton en Musso 2020SsangYong Rexton en Musso 2020SsangYong Rexton en Musso 2020

SsangYong heeft in het thuisland licht gewijzigde versies van zowel de Rexton als de daar van afgeleide Musso Pick-Up (Rexton Sports) gepresenteerd.

Het is 2017 als SsangYong de huidige, tweede generatie van de Rexton presenteert, een SUV die in maart 2018 gezelschap krijgt van de Musso Pick-up (Rexton Sport). Op leeftijd zijn de twee Koreanen daarmee bepaald niet, maar SsangYong acht de tijd al rijp voor een vernieuwingsronde.

Ingrijpend is de Koreaanse bijpuntsessie overigens niet. Zowel de Rexton als de van die auto afgeleide pick-up, de Musso, krijgt een nieuwe grille, waarbij de horizontale lamellen zijn vervangen voor een gaaswerk met '3D-effect'. Ook de omlijsting van de grille is vernieuwd en start nu hoger tussen de koplampen. Daarbij is een tweede chroomstrip toegevoegd die de grille aan de onderzijde omhult. SsangYong zet verder onder meer een nieuwe lakkleur op de bestellijst. Aan het interieur wordt verder niet gesleuteld. Klein overig nieuws: SsangYong geeft het tweetal een nieuwe afstandsbediening waarmee  de koplampen te bedienen zijn. Handig bij het terugvinden.

Aan de motoren wordt verder niet gewijzigd. Dat betekent dat er ook nu weer een 2,2-liter grote turbodiesel en een geblazen 2,0-liter benzinemotor op de prijslijst komen te staan. De Musso wisselt verder zijn ronde mistlampen in voor de horizontaal geörienteerde exemplaren van de Rexton. Nieuws over de voor de exportmarkten bestemde versies van de Rexton en Musso, volgt in een later stadium.

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.