Facelift voor Ford Focus Active Wagon

De ene Focus is de ander niet

Ford Focus Active Wagon 2020
Ford Focus Active Wagon 2020Ford Focus Active Wagon 2020Ford Focus Active Wagon 2020Ford Focus Active Wagon 2020Ford Focus Active WagonFord Focus Active Wagon

Ford voert een facelift door die zeer sterk is toegespitst op één carrosserievariant. Sterker nog, het gaat zelfs om een uitvoering. De Ford Focus Active Wagon krijgt namelijk een compleet eigen voorkant!

De ene auto is de andere niet. Zo kan het gebeuren dat een model elders in de wereld net even anders voor de dag komt. Dat geldt vanaf nu ook voor de Ford Focus. Ford voert in China namelijk een facelift op het model door, maar dan wel een die specifiek is gericht op de Ford Focus Active Wagon. Eerder kon AutoWeek al de eerste foto's laten zien van die op bijzondere wijze aangescherpte Focus Active Wagon. Nu is die vernieuwde opgehoogde versie officieel gepresenteerd.

De Focus Active Wagon is niet de enige Ford die in China, waar het model overigens Fox heet, een ander uiterlijk heeft. Zo heeft de Chinese variant van de Kuga, die in China net als in de Verenigde State 'Escape' heet, een compleet eigen voorkant. We halen dat voorbeeld er niet zomaar bij. De gefacelifte Ford Focus Active Wagon krijgt in China namelijk een front dat enigszins op dat van die SUV lijkt. De koplampen worden door middel van een chroomstrip enigszins met elkaar verbonden. Onder die chroomstrip zien we een volledig nieuwe grille, dat anders van vorm is en omringd wordt door een zwarte rand. Ook de voorbumper is anders. Ford geeft de opgeruigde Focus Active Wagon, in China bestaat er geen gewone Wagon, meer uitgesproken skidplates en frisse C-vormige ornamenten om de eveneens nieuw vormgegeven mistlampen.

Ford Focus Active Wagon

Ford Focus Active (Europa)

Ook aan de achterkant is de gefacelifte Ford Focus Active Wagon net even anders dan het hier bekende exemplaar. Zo is het in zwart kunststof uitgevoerde deel een stuk dikker geworden en plaatst Ford zowel links als rechts in de bumper openingen die voor uitlaateindstukken door moeten gaan. De Europese Focus Active Wagon (foto's 6 en 7) heeft aan de rechterzijde van zijn bumper  dubbele knalpijpen. Meer wijzigingen: de reflectoren in de achterbumper zijn met hun rechthoekige en rechtopstaande vorm een stuk groter dan de horizontale streepjes die in de bumper van het hier bekende exemplaar zitten. De Chinese Focus Active Wagon krijgt verder chroomafwerking rond de zijruitpartij.

Ford Focus Active Wagon 2020

Ford Focus Active Wagon (China)

Deze vernieuwde Ford Focus Active Wagon verwachten we niet in Europa op de markt.  Moray Callum, Vice President Global Design bij Ford, gaf vorig jaar al aan dat een "wat dynamischer vormgeving de Chinese consument aanspreekt". De vraag is echter of het ontwerp van deze Chinese Focus Active Wagon ook daadwerkelijk als 'dynamischer' te omschrijven valt. Iets excentrieker oogt het geheel in ieder geval wel. Vooruitgang, of juist niet?

PRIVATE LEASE Ford Focus

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum