Facelift Friday: Toyota Corolla

Met of zonder kikkerogen

Facelift Friday: Toyota Corolla
Facelift Friday: Toyota CorollaFacelift Friday: Toyota CorollaFacelift Friday: Toyota CorollaFacelift Friday: Toyota CorollaFacelift Friday: Toyota CorollaFacelift Friday: Toyota CorollaFacelift Friday: Toyota CorollaFacelift Friday: Toyota CorollaFacelift Friday: Toyota CorollaFacelift Friday: Toyota CorollaFacelift Friday: Toyota CorollaFacelift Friday: Toyota CorollaFacelift Friday: Toyota CorollaToyota Corolla Wagon 2.0 D Linea TerraToyota Corolla 1.6 16V Linea LunaToyota Corolla 1.6 16V Linea LunaToyota Corolla HB 1.6 16V Linea LunaToyota Corolla WagonToyota Corolla Wagon
Kikkerogen, we hebben ze door de jaren heen op onder andere de Multipla en de Subaru Impreza gezien. Ook de Toyota had wel iets met bolle kijkers en voorzag de achtste generatie van de Corolla van een set olijke oogjes. Was dat wel zo verstandig?

De Fiat Multipla - hoe fantastisch eigenzinnig ook - heeft volgens velen niet voorin de rij gestaan toen de schoonheid werd uitgedeeld. Ongetwijfeld zorgde niet alleen het vetrolletje aan de voorzijde, maar ook het koplampdesign voor een paar richting hemel trekkende wenkbrauwen. Subaru gaf de tweede generatie Impreza eveneens bolle ogen mee, iets dat de Japanner een optreden in deze rubriek opleverde. Ook de achtste generatie van de Corolla - die in 1997 verscheen - kreeg een dergelijke vrolijke snoet mee.

Ronde koplampen, een kleurig binnenste, grote en bolle achterlichtunits en een stationwagen die vooral aan de achterzijde de show steelde: de achtste Corolla was er eentje om naar om te kijken, of je hem nu leuk of verschrikkelijk vond.

Na twee jaar vond Toyota het welletjes en besloot de Corolla bij te schaven. De C-segmenter kreeg conventioneler getekende lichtunits aan de voorzijde mee.

Nu ligt de bal bij jullie. Welke Corolla vinden we mooier? Het origineel met kikkerogen of de facelift uit 1999?

PRIVATE LEASE Toyota Corolla

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (113) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.