Facelift Friday: Toyota Avensis

Koplampen nóg platter

Facelift Friday: Toyota Avensis
Facelift Friday: Toyota AvensisFacelift Friday: Toyota AvensisToyota AvensisToyota Avensis Tourer SportsToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota Avensis Tourer SportsToyota Avensis
Waar een Carina E ooit een hele logsiche keuze was voor de zakelijke rijder wil de huidige Toyota Avensis maar geen potten breken in Nederland. In een poging het tij te keren werd de auto twee keer aan een facelift onderworpen. De laatste was het meest uitgebreid, maar was-ie ook geslaagd?

De verkoopcijfers-pagina van Toyota's middenklasser ziet er maar treurig uit: waar er in 1999 nog bijna 8.000 Avensissen werden verkocht weet de auto de laatste jaren slechts een paar honderd mensen te verleiden. Toen er in 2015, na de meest recente facelift, 302 stuks op naam werden gezet, betekende dat een verdubbeling ten opzichte van 2014.

Daarvoor zijn allerlei redenen te bedenken, maar vandaag concentreren we ons op die facelift. Het was alweer de tweede voor deze generatie Avensis, die in z'n basisvorm (foto 10) sinds 2009 op de markt is. De versie uit 2012, die iets plattere koplampen en wat scherpere achterlichten had, dient hier als uitgangspunt.

Die tweede opfrisbeurt was namelijk ook de meest uitgebreide: vorig jaar ging het complete front op de schop en moest ook het achterwerk er op grote schaal aan geloven. De dikke chroomstrip die daar werd aangebracht geeft 'm wat Mazda 6-achtigs, de koplampen werden nóg platter en zelfs het dashboard onderging een stevige metamorfose. Als geheel oogt de grote Toyota de laatste anderhalf jaar toch een stuk zelfverzekerder dan voorheen. Leuk, maar is-ie ook mooier? De bal ligt weer bij jullie!

Lezersreacties (106) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.