Facelift Friday: Skoda Superb (B6)

Twee gezichten

Facelift Friday Skoda Superb
Skoda Superb Facelift FridaySkoda Superb Facelift FridaySkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda Superb
Bij de tweede generatie van de Skoda Superb was het vooral de achterkant waar de Tsjechen het graag over hadden. Een bijzondere deelbare achterklep maakte van de auto eigenlijk een sedan én een hatchback. Bij de facelift veranderde het uiterlijk van de achterkant flink, maar de bijzondere Twin Door bleef behouden.

Bij de introductie van de tweede Skoda Superb in 2008 was het grootste nieuws misschien wel aan de achterkant van de auto te vinden. Men had het erover dat de Superb nu zowel een sedan als een hatchback was. Dankzij een deelbare achterklep, die Skoda de naam Twin Door meegaf, was naar keuze alleen de kofferklep (sedan) óf de hele achterklep inclusief de achterruit (hatchback) te openen. Met een druk op de knop naast de centraal geplaatste handgreep werd de kofferklep namelijk aan de achterruit gekoppeld, wat zorgde voor het inlaadgemak van een hatchback. Wie zijn passagiers liever uit de kou en wind hield, kon ervoor kiezen om alleen de kofferklep te openen.

Ondanks het slimme systeem was niet iedereen te spreken over de achterkant van de grootste Skoda. Dat zat 'm in het uiterlijk, dat bij de facelift dan ook flink op de schop ging. Strakkere, meer eigentijdse lijnen moesten de Superb voorbereiden op de tweede levensfase. Hoewel de kont bijna onherkenbaar veranderd was, hield Skoda vast aan de deelbare achterklep. Het bedieningsgemak ging er wel wat op vooruit, want net als de kentekenplaat verhuisden de handgrepen en bijbehorende knoppen wat naar boven. Zodoende hoefde je minder diep te grijpen om toegang tot de laadruimte te krijgen. Begin 2015 presenteerde Skoda de opvolger, die overigens weer gewoon een volbloed hatchback is.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (48) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.