Facelift Friday: Alfa Romeo 166

Van kleine 'oogjes' naar woeste blik

Facelift Friday: Alfa Romeo 166
Facelift Friday: Alfa Romeo 166Facelift Friday: Alfa Romeo 166Alfa Romeo 166Alfa Romeo 166Alfa Romeo 166Alfa Romeo 166
De Alfa Romeo 166 werd vanaf het begin door velen prachtig gevonden, maar z'n ietwat sip kijkende neusje zorgde wel voor wat gefronsde wenkbrouwen. Toen Alfa z'n grootste model in 2003 met een 156-sausje overgoot was daar geen sprake meer van, maar was het een verbetering?

De koplampen van Alfa's laatste grote sedan vielen vooral op door hun beperkte formaat. De punt van Alfa's beroemde Scudetto-grille eindigde bij de 156 en 147 helemaal onderin de bumper, maar daar was bij de in 1998 gepresenteerde 166 geen sprake van. Verder naar achteren toe wist de D-segmenter zich te onderscheiden door de duidelijke vouwen over de flanken, een designkenmerk dat mooi aansloot bij de strakke lijnen die deze vierdeurs van ontwerper Walter de Silva meekreeg.

In 2003 vond Alfa Romeo het tijd om de 166 meer overeenkomsten met z'n broertjes mee te geven. Daar hoorde de grotere grille bij en dus moest de kentekenplaat – net als bij eerdergenoemde stalgenoten - z'n plaatsje afstaan en een plekje in de linkerhoek van de voorbumper uitzoeken. De kleine lampjes maakten plaats voor grotere,veel gemener kijkende exemplaren. De facelift was er een in de letterlijke zin des woords: de rest van het uiterlijk bleef nagenoeg ongewijzigd.

Zoals iedere week zijn we erg benieuwd: gaan jullie voor het kenmerkende origineel of het wellicht wat beter in de pas lopende faceliftmodel?

Lezersreacties (82) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.