‘EV’s mogen steeds vaker niet in parkeergarage’

VvE’s bang voor brand

Laadplek elektrische auto EV parkeergarage

Elektrische auto’s mogen steeds vaker niet in de parkeergarage onder een appartementencomplex worden geparkeerd, meldt het AD. Angst voor hardnekkige branden wordt als reden aangevoerd.

Die angst laaide op (…) nadat vorig jaar een elektrische auto op een heftige manier tot as verging in een parkeergarage. Het AD meldt bovendien dat de brandweer heeft gewaarschuwd voor dit soort branden.

Dat heeft zijn effect niet gemist. Naar aanleiding van de waarschuwingen zouden veel Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) heroverwegen of EV’s wel zijn toegestaan in de garage onder een bewoond pand. Ook als er geen echt verbod is, wordt getwijfeld of het verstandig is om deze auto’s ondergronds te laten opladen. Volgens Kees Oomen van de stichting VvE Belang zijn er zelfs gevallen waarbij reeds geïnstalleerde laadpalen weer onklaar zijn gemaakt.

Of elektrische auto’s vaker dan andere auto’s in brand vliegen, wordt nog onderzocht. Wel is duidelijk dat het blussen van een EV een lastige klus is, omdat het vuur steeds weer de kop opsteekt. Een alternatief kan daarom ook zijn om de auto te parkeren in een kuil die in geval van nood vol water kan worden gezet, al is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Lezersreacties (175) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.