Euro NCAP: 3 sterren Toyota Urban Cruiser

Euro NCAP: 3 sterren Toyota Urban Cruiser
Je gaat er tegenwoordig bijna automatisch van uit dat auto's de volle vijf sterren halen bij de Euro NCAP-crashtest. Toyota kwam bij deze editie echter van een koude kermis thuis, want meer dan drie sterren zaten er voor de Urban Cruiser niet in.
Het lage aantal sterren van de Urban Cruiser komt door de magere score op de veiligheid van volwassen inzittenden: 58 procent. De compacte Toyota kreeg z'n strafpunten voornamelijk vanwege de beperkte bescherming van het hoofd bij de zogenaamde 'paaltest'. Op het gebied van de kinderveiligheid scoorde de Urban Cruiser een acceptabeler 71 procent; de voetgangersveiligheidscore was een redelijke 58 procent.
Toyota is bij monde van een internationale woordvoerder uiteraard niet blij met de lage score: "We zijn nogal verbaasd over dit resultaat. We hebben de Urban Cruiser zelf uitvoerig getest om 'm een score van vijf sterren te laten behalen. We onderzoeken nu hoe dit grote verschil tot stand is gekomen. Toyota blijft van mening dat de Urban Cruiser een zeer veilige auto is, vooral ook omdat de Prius, Avensis en iQ eerder wel hoge scores behaalden."
Het verging de Chevrolet Spark iets beter: de compacte Chevy kreeg vier sterren toebedeeld. De overige geteste auto behaalden wel de volle mep van vijf sterren. Het ging om de BMW X1, Chevrolet Cruze, Citroën DS3, Infiniti FX, Mazda 3, Mercedes E-klasse, Opel Astra, Peugeot 5008 en de Volkswagen Scirocco.

Lezersreacties (58) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.