Elektrische Volvo XC40 onderweg

'Komt na de Polestar 2'

Volvo XC40 T5 Plug-in
Dat er een volledig elektrische variant van de Volvo XC40 komt, was al bekend, maar tijdens de introductie van de S60 in de Verenigde Staten is globaal duidelijk gemaakt wanneer dat interessante model zijn opwachting maakt.

Tijdens de opening van de fabriek en de presentatie van de S60 in Charleston heeft designdirecteur Thomas Ingenlath duidelijk gemaakt dat de volledig elektrische XC40 kort na het tweede model van submerk Polestar zijn opwachting zal maken. Aangezien de Polestar 2 naar verwachting in 2019 komt, staat de XC40 vermoedelijk voor later dat jaar of uiterlijk begin 2020 gepland. Een elektrische XC90 zal daarna de tweede Volvo-EV zijn. Specificaties van de elektrische XC40 zijn nog niet bekend. Behalve de volledig elektrische versie is er ook een plug-in hybride op basis van de XC40 onderweg.

Volvo kiest er bewust voor om bestaande modellen te elektrificeren. De Zweden varen daarmee een eigen koers, want Jaguar en Audi kiezen ervoor om met respectievelijk de i-Pace en E-tron aparte modellen met een elektrische aandrijflijn op de markt te brengen. Ook Volkswagen en Mercedes-Benz zijn dit, onder de noemers ID en EQ, van plan. BMW doet met de i-modellen iets soortgelijks, maar getuige de Concept iX3 komt daar binnenkort verandering in.

PRIVATE LEASE Volvo XC40

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (228) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.