Elektrische Toyota bZ4X heeft actieradius van ruim 500 kilometer

Langere adem dan verwacht

Toyota bZ4X
Toyota bZ4XToyota bZ4XToyota bZ4XToyota bZ4XToyota bZ4XToyota bZ4XToyota bZ4XToyota bZ4X

Goed nieuws voor wie de Toyota bZ4X een aantrekkelijke SUV vindt en hem op zijn shortlist heeft staan. Toyota's elektrische SUV heeft namelijk een grotere actieradius dan eerder werd opgegeven. De elektrische Toyota bZ4X komt meer dan 500 kilometer ver op een volle accu.

De aanloop naar de marktintroductie van de Toyota bZ4X is een lange. Hoewel Toyota de elektrische SUV eind 2021 aan de wereld voorstelde, moeten we tot begin 2023 wachten voordat de eerste exemplaren in Nederland worden geleverd. Goed nieuws is er ook. Toyota meldde aanvankelijk dat de elektrische bZ4X een actieradius van maximaal 450 kilometer zou hebben. Wat blijkt nu? Afhankelijk van de gekozen variant komt de bZ4X meer dan 510 kilometer ver op een volle accu.

De Toyota bZ4X die het efficiëntst met zijn energie omspringt is uiteraard de voorwielaangedreven uitvoering. Die heeft volgens Toyota een actieradius van 516 kilometer. De vierwielaangedreven Toyota bZ4X is uiteraard iets hongeriger naar energie, al valt ook de actieradius van die versie bepaald niet tegen. Toyota meldt dat de vierwielaangedreven bZ4X een rijbereik heeft van 470 kilometer. Ook die komt dus verder dan de aanvankelijk gecommuniceerde 450 kilometer. Ongeacht de gekozen uitvoering heeft de Toyota bZ4X een 71,4 kWh accupakket. De voorwielaangedreven variant is 204 pk en 265 Nm sterk. Daarmee bereik je in ruim 8 tellen de 100 km/h. De variant met vierwielaandrijving heeft twee samen 218 pk en 336 Nm krachtige elektromotoren en zoemt in 7,7 seconden naar de 100 km/h.

Toyota bZ4X

Toyota bZ4X

De bZ4X is de eerste van een reeks volledig als elektrische auto ontwikkelde modellen van Toyota die onder het bZ-label vallen. In april maakt Toyota de prijzen van de bZ4X bekend. Zoals gezegd leveren de Japanners de eerste exemplaren naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023.

PRIVATE LEASE Toyota bZ4X

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (583) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.