Elektrische Ford F-150 spant vast spieren

Treintje trekken

Ford F-150 Electric

De auto moet nog worden onthuld, maar de elektrische Ford F-150 laat z’n spieren vast zien.

Hoewel uiterlijk en interieurruimte ongetwijfeld ook belangrijk zijn, gaat het veel Amerikaanse pick-up-kopers maar om één ding: hun auto moet geschikt zijn voor zwaar werk. Niet zo gek dus dat pick-ups van aluminium en motoren die kleiner zijn dan de oude, vertrouwde V8 vaak met argusogen bekeken worden.

Als dat al geldt voor kleinere ontwikkelingen, zal het niemand verbazen dat Ford met z’n aanstaande elektrische F-150 alle zeilen moet bijzetten om de traditionele kopersgroep te overtuigen. Vandaag doet het merk een eerste poging, door de elektrische pick-up een gigantische trein van 10 dubbeldekkerwagons én niet minder dan 42 reguliere F-150’s te laten voortslepen. De combinatie heeft naar verluidt een gewicht van bijna een half miljoen kilogram.

Stoer, maar veel meer dan dit leren we niet over de elektrische versie van Fords bestseller. De getoonde auto is nog een prototype en daarmee een ongecamoufleerde versie van het exemplaar dat we eerder in beeld kregen. Het is dus ‘gewoon’ een F-150, maar dan met een zichtbare ‘bak’ onder de dorpel waarin ongetwijfeld de batterijen zitten.

Video

PRIVATE LEASE Ford F-150

DirectLease
Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Titanium (5D/6H)
€ 489
 
Arval
Ford Kuga 2.5 PHEV Titanium (5D/CVT)
€ 654
 

Lezersreacties (102) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.