Elektrisch kleintje: Mahindra Reva e2o

Mahindra Reva e2o
Ook het Indiase Mahindra Reva is al even fanatiek bezig met elektrische auto's. Het laatste resultaat is deze e2o, een stadsauto voor de thuismarkt.

Speciaal voor de thuismarkt heeft het Indiaase Mahindra Reva de e2o ontwikkeld. De auto is volledig elektrisch en moet op een volgeladen accupakket zo'n 100 km ver komen. Het volledig opladen van de kleine EV gaat zo'n 5 uur in beslag nemen.

Een luxepaardje is de e2o niet, maar met een prijs van omgerekend 8.500 euro is dat ook niet te verwachten. Toch beschikt het kleintje over airco en centrale deurvergrendeling, die beide opvallend genoeg via de smartphone te bedienen zijn. Een ander bijzonderheidje is ReVive, een telefoonapplicatie waarmee Mahindra's hulpdiensten zijn in te schakelen. Mocht je zonder stroom komen te staan dan pompen zij een dosis verse elektriciteit in je e2o. Voor een rappe acceleratietijd zorgt een Boost-knop in het interieur, al vermeldt Mahindra niet hoe snel z'n elektrische auto wil lopen.

Mahindra is het grote Indiaase concern waar onder andere SsangYong onder valt. Mahindra Reva is het elektrische merk van het in Mumbai (Bombay) gevestigde Mahindra.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.