Eindelijk prijzen voor de Hyundai i30 Fastback N

Altijd met 275 pk

Hyundai i30N Fastback
Hyundai i30N FastbackHyundai i30N FastbackHyundai i30N FastbackHyundai i30N FastbackHyundai i30N FastbackHyundai i30N FastbackHyundai i30N FastbackHyundai i30N FastbackHyundai i30N FastbackHyundai i30N FastbackHyundai i30N FastbackHyundai i30N FastbackHyundai i30N FastbackHyundai i30N Fastback

Op het moment van schrijven is het eerste test-exemplaar alweer terug naar de importeur, maar nu pas wordt bekend wat de Hyundai i30 Fastback N eigenlijk kost.

Het platgeslagen broertje van de al behoorlijk opvallende i30 N is er vanaf € 53.595. Dat is nogal een verschil met de € 47.095 die de reguliere i30 N minimaal moet opbrengen, maar daar hoort wel een kanttekening bij. In tegenstelling tot wat er bij de introductie werd gezegd is de i30 Fastback N namelijk niet beschikbaar met de 250 pk sterke versie van de 2.0 T-GDI. Alleen de 275 pk sterke Performance-variant staat op de lijst. Bij de hatchback kost die minimaal € 51.095, waarmee het prijsverschil tussen de twee op € 2.500 komt.

Dat de importeur alleen de krachtigste versie aanbiedt, is eenvoudig te verklaren: maar liefst 90 procent van de N-klanten blijkt voor de snelste uitvoering te gaan.

N1 of N2

Voor de genoemde € 53.595 staat de snelste i30 Fastback klaar als zogenaamde N1. Die is onder meer voorzien van 19-inch wielen, een variabel uitlaatsysteem en natuurlijk alle uiterlijkheden die van een i30 een N maken. Wie meer luxe wil, moet voor de N2-versie gaan. Die biedt onder meer uitgebreid elektrisch verstelbare, verwarmbare en met lederlook en alcantara beklede stoelen, stuurwielverwarming en een draadloze telefoonlader. Deze lekker volle variant staat voor € 56.095 op de prijslijst en is daarmee opnieuw € 2.500 duurder dan z’n hatchback-equivalent.

De Fastback N is een bijzonder ding. De auto combineert het langgerekte vijfdeurskoetswerk van de i30 Fastback met de hardcore hot-hatch-eigenschappen van de i30 N en is daarmee een sportieveling die eigenlijk geen directe concurrenten heeft. We zetten ‘m evengoed tegen een stel andere kleurrijke types in het C-segment, die test vind je binnenkort in AutoWeek.

Video

PRIVATE LEASE Hyundai i30

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.