Eerste van dertig Volkswagens ID Buzz voor Wegenwacht

600 kilo zwaarder, tot 250 kilometer bereik

Volkswagen ID Buzz Cargo ANWB Wegenwacht
Volkswagen ID Buzz Cargo ANWB WegenwachtVolkswagen ID Buzz Cargo ANWB WegenwachtVolkswagen ID Buzz Cargo ANWB WegenwachtVolkswagen ID Buzz Cargo ANWB WegenwachtVolkswagen ID Buzz Cargo ANWB WegenwachtVolkswagen ID Buzz Cargo ANWB Wegenwacht

De ANWB Wegenwacht heeft dertig exemplaren van de elektrische Volkswagen ID Buzz Cargo besteld. Daarvan is nu de eerste afgeleverd en dat betekent ook dat we nu de eerste foto's hebben van de auto die gestrande automobilisten uit de brand moet helpen.

Het wagenpark van de ANWB Wegenwacht bestaat al decennia grotendeels uit busjes van Volkswagen. De Transporter rijdt verspreid over diverse generaties al sinds midden jaren 90 in de kenmerkende geel-blauwe ANWB-kleurstelling rond. Daar komt nu een dertigtal ruimtelijke Volkswagens bij die geen Transporter en ook geen Multivan zijn, maar een ID Buzz Cargo. De ANWB Wegenwacht heeft namelijk dertig exemplaren van de ID Buzz Cargo besteld en daarvan is nu het eerste exemplaar afgeleverd.

Het eerste exemplaar van de ID Buzz Cargo in Wegenwacht-kloffie is deze week gepresenteerd door Eva-Marie Beij, directeur van de ANWB Wegenwacht. De geel-blauwe ID Buzz Cargo heeft net als andere nog te leveren exemplaren een speciale inbouw. De nieuwe EV's hebben onder meer een universeel reservewiel, meerdere accu's, een starthulpinstallatie, een EHBO-koffer en het nodige gereedschap aan boord. Het extra gewicht ten opzichte van een conventionele ID Buzz Cargo bedraagt 600 kilo. De elektrische actieradius ligt daardoor naar verwachting op zo'n 250 kilometer. Indien nodig kan de ID Buzz Cargo van de ANWB een laadinstallatie aan de trekhaak meenemen om een stilgevallen elektrische auto mee bij te laden.

Het is overigens niet voor het eerst dat de Wegenwacht een reeks elektrische Volkswagens aanschaft. In totaal heeft de organisatie al 110 exemplaren van de ID4 besteld waarvan er in 2022 in totaal vijftig van op de weg verschenen. In 2018 was de Volkswagen e-Golf de eerste elektrische personenauto die de ANWB Wegenwacht als dienstauto inzette. ANWB breidt zijn laadnetwerk dit jaar uit met 150 laadpunten. De helft daarvan komt bij pechhulpcentra in Amsterdam, Den Haag-Ypenburg en Utrecht te staan.

PRIVATE LEASE Volkswagen ID Buzz

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (207) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum