Eerste officiële beeld BMW X3

BMW X3
Dit zijn de eerste twee officiële detailfoto's van de BMW X3. Het Duitse merk had ze nog even onder de pet willen houden, maar dat is overduidelijk niet gelukt.
Het gaat om detailfoto's van een achterlicht en de motorkap. Daarom kunnen we niet zien dat de BMW X3 gaat groeien naar ongeveer 4,65 meter. Het merk uit München wil met deze groeispurt de X3 meer tussen de X1 en X5 laten opereren. Op dit moment is het verschil met de X1 te klein, waardoor kannibalisatie optreedt.
Het motorengamma start waarschijnlijk met de xDrive18d (143 pk), gevolgd door de xDrive20d (170 pk) en de xDrive30d (245 pk). De dieseltopper is de xDrive35d (286 pk). Bij de benzinemotoren begint het gamma bij de xDrive20i (163 pk), gevolgd door de xDrive25i (218 pk), xDrive 28i (258 pk) en uiteindelijk de xDrive35i (306 pk). Op de langere termijn komt er ook een hybride X3.
De productie van de X3 verhuist van Oostenrijk (Magna Steyr) naar BMW's fabriek in het Amerikaanse Spartanburg. Daar heeft BMW ruimte over nu de productie van de nieuwe Z4 in Europa plaatsvindt.
De onthulling van de BMW X3, die onlangs nog voor een bomalarm in New York zorgde, laat overigens niet extreem lang meer op zich wachten. Nog voor de Autosalon van Parijs kunnen we al rijden met de nieuweling.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (55) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.