Eerste foto's Mazda 3 hatchback

Mazda 3 hatchback
Een paar dagen na de onthulling van de Mazda 3 sedan in Amerika, komen de Japanners met de eerste foto's van de hatchback. Hij wordt volgende week op de autoshow in Bologna onthuld en de Europese specificaties zijn al deels bekend.
Mazda geeft de eerste gegevens van de tweede generatie 3. De vierdeurs is al eerder in de VS onthuld, maar deze hatchback is voor ons deel van de wereld interessanter. Ook de Europese motorspecificaties geeft Mazda al vrij. De bestaande 1,6-liter en 2,0-liter benzinemotor met 105 en 150 pk mogen gewoon blijven. Dat geldt ook voor de 1,6-liter diesel met een vermogen van 109 pk. Die wordt in het vervolg bijgestaan door de nieuwe 2,2-liter die leverbaar is met 150 en 185 pk.   De nieuwe diesel voldoet aan de Euro V-emissienorm en Mazda claimt dat het verbruik en de CO2-uitstoot ten opzichte van de oude 2,0-liter diesel aanmerkelijk is verbeterd. Mazda blaast hoog van de toren over de milieuvriendelijke kwaliteiten van de nieuwe 3. Met name de lichtgewicht constructie en de aerodynamica van het nieuwe model moeten daar aan bijdragen. De nieuwe 3 beleeft op 3 december zijn werelddebuut op de Autoshow in Bologna. In de loop van 2009 maakt hij zijn opwachting op de Nederlandse markt. Dan gaat hij de concurrentie aan in de klasse van onder meer de Golf VI en de Renault Mégane – om maar eens twee belangrijke nieuwkomers te noemen.

PRIVATE LEASE Mazda 3

Mazda
Mazda 3 e-SkyActiv G 2.0 122 (5D/6H)
€ 519
 
Mazda
Mazda 3 Sedan e-SkyActiv G 2.0 122 (4D/6H)
€ 519
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (97) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum