Eerste beeld nieuwe Citroën C6

Chinees vlaggenschip schemert door

Citroën C6 teaser
Een nieuwe C6 gaat aan de neus van Europa voorbij, waar de Chinezen wel worden getrakteerd op een nieuw vlaggenschip van Citroën. Vandaag wordt dankzij een stel schimmige plaagplaten meer duidelijk over de auto.

Vorige week toonde de Chinese joint venture Dongfeng Peugeot-Citroën een schets van wat we kunnen verwachten van een nieuwe C6. Op een setje nieuwe teasers blijft de C6 - die ongetwijfeld anders gaat heten - onverminderd mysterieus.

Volgens Chinese media komt de nieuwe C6 op een verlengde versie van PSA's EMP2-platform te staan. Dongfeng - het concern waar PSA in China een joint venture mee heeft - heeft met de Aeolus A9 (foto 4 en 5) al een auto die op die verlengde basis staat. Mogelijkerwijs krijgt ook de DS in China een variant van de C6, een auto die zomaar eens DS9 zou kunnen gaan heten. In 2012 werd met de Numéro 9 Concept immers al vooruitgeblikt op een dergelijk topmodel.

Onder de kap zouden 1,8- en 2,0-liter turbomotoren komen te liggen. Hydraulische vering behoort ook voor de C6-opvolger tot het verleden. Wel zou Citroën een ander bijzonder comfortabel veersysteem in het vat hebben.

We moeten nog tot eind april op zekerheid wachten, want dan trekt Citroën tijdens de Beijing Auto Show het doek van de nieuwe C6.

In 2012 viel het doek voor de C6 zoals we die kenden. De markant vormgegeven - in elk opzicht een rasechte Citroën - C6 wist in Europa niet het succes te worden waarop de Fransen stiekem hadden gehoopt. In Nederland werden slechts 816 exemplaren verkocht.

Lezersreacties (39) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.