Duitse autokoper heeft weer grotere voorkeur voor benzineauto

Hybride op z'n retour

Volkswagen ID3

Auto's met benzinemotor worden bij de Duitse autokoper weer populairder. Uit onderzoek blijkt dat 30 procent van de Duitse consumenten voor een benzineauto gaat als er een nieuwe auto moet worden gekocht. Vorig jaar lag dat percentage nog op 22 procent.

Uit in opdracht van Targobank uitgevoerd onderzoek door Forsa blijkt dat auto's met een benzinemotor onder de Duitse bevolking aan populariteit winnen. In 2022 gaf bij hetzelfde onderzoek nog 22 procent van de ondervraagden aan als volgende auto een benzinemodel te willen kopen. Dit jaar ligt dat percentage op maar liefst dertig procent.

Met name hybrides verliezen aan populariteit. Waar 18 procent van de ondervraagden in 2022 nog aangaf voor een auto met een hybride aandrijflijn te willen gaan, ligt dat percentage nu op 15 procent. Verder loopt de Duitse consument iets minder warm van volledig elektrische auto's. In 2022 zei nog 17 procent van de ondervraagden een EV te prefereren. Dit jaar ligt dat percentage één procentpunt lager. 39 procent van de ondervraagden geeft volgens het onderzoek aan 'ooit de aanschaf van een EV te overwegen'. In 2022 was dat percentage nog 44 procent. Eveneens opvallend: 57 procent van de respondenten vreest milieuschade die de productie en verwerking van accupakketten voor EV's veroorzaken. Daarnaast is bijna de helft (49 procent) van de ondervraagden bang dat EV's minder lang meegaan dan auto's met een verbrandingsmotor. De meest voorkomende argumenten tegen de elektrische auto zijn volgens het onderzoek een te beperkte actieradius en een gebrek aan laadpunten.

Lezersreacties (662) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.