Dubbele productiemijlpaal voor Lamborghini

Aventador én Huracán

Lamborghini mijlpaal Aventador Huracán
Lamborghini meldt trots dat niet één, maar twee modellen een productiemijlpaal hebben gehaald.

Lamborghini's Huracán is hard op weg om de Gallardo van de troon te stoten als best verkochte Lamborghini ooit, al zal de Urus de Huracán op termijn inhalen. Van de Gallardo werden tussen 2003 en 2013 14.022 exemplaren verkocht. De Huracán was in maart dit jaar, na zo'n vier jaar in productie te zijn, goed voor 10.000 exemplaren. Deze week is het model door de grens van 11.000 stuks gebroken. De Blue Nethuns-kleurige Huracán gaat naar een Italiaanse klant.

Ook de Aventador heeft een fraai productieaantal gehaald. Zeven jaar na zijn introductie is het 8.000ste exemplaar gebouwd, een Grigio Telesto gespoten Aventador S Roadster die naar een Japanse koper gaat.

In de eerste zes maanden van dit jaar wist Lamborghini met 2.327 verkochte exemplaren 11 procent meer auto's te verkopen dan in diezelfde periode vorig jaar. Logischerwijs was de Huracán met 1.604 verkochte exemplaren het populairste model. De Aventador ging 673 keer over de toonbank.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.