'DS wil elk jaar nieuwe EV uitbrengen'

Ambitieuze plannen voor Citroëns premiumtak

DS 7 Crossback
Als het aan DS ligt, produceert het merk vanaf nu jaarlijks een nieuwe elektrische of in elk geval geëlektrificeerde auto. Dat staat althans in hun nieuwe plannen voor de toekomst.

Uit een persbericht van DS Automobiles blijkt dat de luxedivisie van Citroën serieuze plannen heeft om elk jaar met een nieuw model op de proppen te komen dat óók direct als EV of hybride leverbaar is. "We willen de ontwikkeling van geëlektrificeerde voertuigen versnellen", aldus Eric Apode, chef product & development bij DS. "DS stapt nu net de wereld van EV's binnen. Maar als het eenmaal 2025 is, zal meer dan een derde van alle verkochte DS'en hybride of volledig elektrisch zijn."

Met de DS 7 Crossback E-Tense heeft het Franse merk alvast een alleraardigste aftrap van dit ambitieuze project in huis. De uit de kluiten gewassen cross-over combineert een 200 pk sterke THP-benzinemotor met twee elektromotoren van elk 109 pk, wat resulteert in een potent totaalvermogen van 300 pk. De E-Tense zou bovendien in staat zijn om afstanden van 60 kilometer volledig elektrisch af te leggen – genoeg voor de meeste woon-werkritjes binnen de Randstad.

PRIVATE LEASE DS 7

DS
DS DS7 E-Tense 225 Bastille+ (5D/8A)
€ 994
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum