DS 7 Crossback nu ook als E-Tense 225

Voor wie 300 pk onnodig is

DS 7 Crossback E-Tense

DS parkeert in de prijslijst van de DS 7 Crossback een minder krachtige plug-in hybride versie. De aandrijflijn van deze nieuwe DS 7 Crossback E-Tense 225 kennen we ondertussen van andere leden uit de PSA-familie.

Van de DS 7 Crossback rijdt nu al dik een jaar een plug-in hybride rond. Die stekkerversie van 300 pk krijgt nu een bescheidener gemotoriseerde versie onder zich. Die nieuwe 225 pk variant is daarnaast voor- in plaats van vierwielaangedreven. Deze aandrijflijn vond ondertussen zijn weg al naar meerdere PSA-producten, zoals de Peugeot 3008 en de Citroën C5 Aircross. Qua specificaties heeft DS dan ook weinig nieuws. Een 180 pk 1.6 viercilinder werkt samen met een 110 pk elektromotor. Het geheel is zoals gezegd goed voor een gecombineerd vermogen van 225 pk en 360 Nm koppel. Aan het blok wordt standaard een achttraps-automaat gekoppeld.

De elektrische topsnelheid is begrensd op 135 km/h. Wie zijn rechtervoet onder controle kan houden, moet 55 km geheel elektrisch kunnen afleggen op één volle acculading. De krachtigere 300 pk en vierwielaangedreven heeft een vergelijkbare elektrische reikwijdte. Aan een driefasenlader (7.4 kW) heeft het 13,2 kWh accupakket een kleine twee uur nodig om weer volledig opgeladen te worden. Voor de E-Tense 225 heeft DS alle uitrustingsniveaus klaarliggen: van de So Chic tot de Grand Chic. De wielkasten worden standaard met 19-inch wielen gevuld.

Het is nog niet precies bekend wanneer de instap-plug-in naar Nederland komt. Prijzen volgen later.

PRIVATE LEASE DS 7

Arval
DS DS7 Crossback E-Tense 225 Bastille+ (5D/8A)
€ 776
 
DS
DS DS7 E-Tense 300 4x4 Bastille+ (5D/8A)
€ 1.046
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.