Dit kost de nieuwe DS 3

Veel minder Crossback, iets meer geld

DS 3
DS 3DS 3DS 3DS 3DS 3

De DS 3-zonder Crossback, ofwel de gefacelifte DS 3, heeft een Nederlands prijskaartje. De compacte cross-over is zoals alles tegenwoordig wat duurder dan voorheen, al scheelt het niet veel.

DS vraagt minimaal €35.540 voor de nieuwe DS 3, die zich onderscheidt met een wat strakker front en het ontbreken van de toevoeging ‘Crossback’. Voor dit basisbedrag staat de DS 3 PureTech 100 met handgeschakelde versnellingsbak in Bastille-trim klaar. Die versie kostte tot voor kort €34.990. Ook was er volgens onze gegevens nog een basisversie, de Montmartre, die voor €31.690 te boek stond. Die versie vinden we vooralsnog niet meer terug op de prijslijst.

Meer vermogen is er dankzij de PureTech 130-versie, die bovendien standaard wordt geleverd met een achttraps automaat. Die variant is er met dezelfde basisuitrusting voor €39.290. Wie vanaf dat punt nog even doorspaart, kan voor €41.640 in een volledig elektrische DS 3 E-Tense Bastille stappen. Ook die versie is wat duurder dan voorheen, maar toch is hij ook aantrekkelijker. DS heeft namelijk de aandrijflijn stevig tegen het licht gehouden, met als gevolg dat de auto nu krachtiger is én verder komt op een lading stroom. De actieradius van de DS 3 E-Tense is 413 km, aanzienlijk meer dan de 341 km die DS eerder beloofde.

De nieuwe DS 3 staat in al zijn verschijningsvormen vanaf 13 januari bij de Nederlandse dealers, die het merk heel hip ‘DS Stores’ noemt. Bestellen kan vanaf vandaag.

PRIVATE LEASE DS 3

Arval
DS 3 PureTech 100 Bastille (5D/6H)
€ 482
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (74) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.