Dit kan de Koenigsegg Agera R

Koenigsegg Agera R
Koenigsegg Agera RKoenigsegg Agera RKoenigsegg Agera RKoenigsegg Agera RKoenigsegg Agera RKoenigsegg Agera R
Tot op heden was er alleen wat summiere informatie over de Koenigsegg Agera R. Nu zijn de prestatiecijfers van de 1.115 pk sterke Zweedse supersportauto bekend.

Eén van de sterren op de beurs in Genève was de Koenigsegg Agera R. De witte verschijning op de beurs, die werd gepresenteerd met een skibox op het dak, heeft een 5,0-liter biturbo V8 die wordt gestookt met bio-ethanol. Met die brandstof is het vermogen 1.115 pk; de maximale trekkracht is 1.200 Nm.

Koenigsegg maakt bekend dat de Agera R in 2,9 seconden van 0 naar 100 km/u sprint en in 7,5 seconden vanuit stilstand naar 200 km/u gaat. Het kunstje van 0 naar 200 naar 0 km/u gaat in 12,4 seconden. Als topsnelheid wordt 420 km/u opgegeven. Zeer indrukwekkend natuurlijk, maar allemaal net niet genoeg om de Bugatti Veyron Supersports naar de kroon te steken. Verder melden de Zweden dat er bij het bochtenwerk krachten tot 1,6 g vrijkomen. Het gemiddelde verbruik is 15 liter op 100 km.

De Agera is 4,29 meter lang, 1,99 meter breed en 1,12 meter hoog. De wielbasis is 2,66 meter. Het gewicht van de auto blijft beperkt tot 1.330 kilo. Om het cijferwerk compleet te maken, meldt de fabrikant tot slot dat de bagageruimte een inhoud heeft van 120 liter; die skibox is dus geen overbodige luxe.

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.