Dít is de vernieuwde Skoda Octavia

Nieuw front voor Tsjechisch ruimtewonder

Skoda Octavia Facelift
Skoda Octavia FaceliftSkoda Octavia FaceliftSkoda Octavia FaceliftFacelift Friday: Skoda OctaviaFacelift Friday: Skoda Octavia
Alweer drie jaar geleden lanceerde Skoda de huidige generatie Octavia. Vandaag is het moment daar dat de ruimtelijke Tsjech een facelift ondergaat.

Het is 2013 als Skoda de huidige derde generatie van de Octavia aan de wereld voorstelt. Geheel volgens traditie verscheen het model als liftback en als stationwagen op de markt. Inmiddels zijn we drie jaar verder en acht Skoda de tijd rijp voor een bijpuntsessie.

Waar de in 1996 gelanceerde Octavia op halverwege zijn bestaan op subtiele wijze onder het mes ging, was de facelift die Skoda op de tweede Octavia toepaste, stukken ingrijpender. Datzelfde geldt voor de huidige Octavia. De auto krijgt een nieuw front met gescheiden, hoekige lichtunits die enigzins doen denken aan de exemplaren voorop de vorige generatie van de Mercedes E-klasse. De units maken gebruik van full-led-techniek. Skoda's beeldmerk is voortaan prominenter aanwezig.

In het interieur vinden we een nieuw optioneel infotainmentsysteem, gekoppeld aan een 9,2-inch metend scherm. Geen update zonder nieuwe veiligheidssystemen. De Octavia kan beschikken over Towing Assist, Front Assist, Blind Spot Detection en Rear Traffic Alert. Verder heeft Skoda de sleutel aangepast. Aan iedere sleutel zijn bepaalde instellingen, denk aan de stuur- en stoelstand, gekoppeld. Het stuurwiel is optioneel verwarmbaar en onder de motorkap van de Combi ligt een uitneembare lamp. Op motorenvlak is de gefacelifte Octavia niet gewijzigd.

Begin volgend jaar start de levering van de vernieuwde Octavia. Overigens: eerder werd de Octavia in China al op subtiele wijze bijgepunt. De facelift die nu in Europa is gepresenteerd, heeft niets met de Chinese update te maken.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (128) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum