Dít is de Toyota FT-AC Concept

Klaar voor de SUV-markt

Toyota FR-AC Concept
Toyota FR-AC ConceptToyota FR-AC ConceptToyota FR-AC ConceptToyota FR-AC ConceptToyota FR-AC Concept
Zoals aangekondigd presenteert Toyota tijdens de Los Angeles Auto Show deze FT-AC Concept, een ogenschijnlijk behoorlijk productierijpe SUV!

Deze FT-AC Concept - de eerste twee letters van zijn naam staan voor Future Toyota, het tweede deel voor Adventure Concept - is een studiemodel waarmee Toyota zo te zien serieuze plannen heeft. De concept-car is uiteraard voorzien van typische gadgets en glimmers die bij dergelijke studiemodellen horen, maar onder die relatief subtiele laag make-up zit een auto die klaar lijkt voor de SUV-markt, al noemt Toyota het zelf nog een designstudie.

De Prospect Green gespoten FT-AC Concept is volgestopt met camera's, digitale ogen die in de zijspiegels zijn gemonteerd. Hiermee moet elk avontuur naast het asfalt kunnen worden opgenomen. Ga je in het donker op pad? Geen probleem, in dat geval houden infraroodkijkers de boel in de gaten. Ledlampen op het dak dienen - echt - als flitser. Alle opgenomen beelden kunnen natuurlijk direct de sociale kanalen worden opgeslingerd. Hiermee lijkt Toyota direct zijn doelgroep af te kaderen: millennials. Nog een slimmigheid: de mistlampen aan de voorzijde zijn verwijderbaar. Handig als je in het donker te voet verder wilt.

De FT-AC Concept staat op 20-inchwielen, staat relatief hoog op zijn poten en is uiteraard vierwielaangedreven. In het vooronder ligt een niet nader gespecificeerde benzinemotor, al zegt Toyota zelf al dat een hybride-aandrijflijn ook tot de mogelijkheden behoort. Hoezo geen toekomstplannen?

PRIVATE LEASE Toyota

Lezersreacties (48) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.