Dít is de Mitsubishi Eclipse Cross!

Gat gevuld tussen ASX en Outlander

Mitsubishi Eclipse Cross
Mitsubishi Eclipse CrossMitsubishi Eclipse CrossMitsubishi Eclipse CrossMitsubishi Eclipse CrossMitsubishi Eclipse CrossMitsubishi Eclipse CrossMitsubishi Eclipse CrossMitsubishi Eclipse CrossMitsubishi Eclipse CrossMitsubishi Eclipse CrossMitsubishi Eclipse CrossMitsubishi Eclipse CrossMitsubishi Eclipse CrossMitsubishi Eclipse CrossMitsubishi Eclipse Cross
In Genève trekt Mitsubishi het doek van de Eclipse Cross, een nieuwe cross-over die tussen de ASX en de Outlander op de menukaart komt te staan. Gelukkig kunnen we het Japanse wapenfeit vandaag al digitaal bekijken.

Mitsubishi zet over ruim een week in Genève de Eclipse Cross op het podium, een hagelnieuwe cross-over die al in de herfst van dit jaar in de Nederlandse showrooms te vinden is. Niet alleen voor Europa is de nieuwe Japanner belangrijk, de Eclipse Cross zal ook zijn weg vinden naar de Noord-Amerikaanse en de Australische markt.

Mitsubishi noemt de 4,4 meter lange en 1,8 meter hoge Eclipse Cross een coupéachtige SUV. We zien een sportief getekende cross-over met een opvallende achterzijde met gesplitste achterruit en een hooggeplaatst derde remlicht dat over de hele breedte van de auto doorloopt. Het front is minder radicaal anders dan we van Mitsubishi gewend zijn; hier zien we het inmiddels bekende Dynamic Shield-design terugkeren.

Net als het exterieur vertoont het interieur scherpe vouwen. Een head-up-display is van de partij en het SDA-multimediasysteem laat zich met een touchpad bedienen.

Mitsubishi zet voorlopig twee motoren op de bestellijst. De eerste is een 1,5-liter grote turbobenzinemotor, die gekoppeld is aan een cvt-transmissie. Dieselen kan met een nieuwe 2,2-liter dieselmotor, een blok dat gekoppeld is aan een eveneens nieuwe achttrapsautomaat. Standaard is de Eclipse Cross voorzien van Super All Wheel Control-aandrijving, vierwielaandrijving dus.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (86) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum