Dieselgate-onderzoek breidt zich uit naar Continental

Duitse kantoren grondig doorzocht

Volkswagen Golf GTD

Continental, de vooral om zijn banden bekendstaande Duitse toeleverancier voor de auto-industrie, is onderdeel geworden van het nog immer voortslepende onderzoek naar aanleiding van het dieselschandaal bij Volkswagen.

Volgens Reuters zijn er zelfs invallen geweest in de kantoren van Continental, dat zijn hoofdvestiging in het Duitse Hannover heeft. Die fysieke zoektocht maakt onderdeel uit van een onderzoek naar specifiek de 1,6-liter TDI van Volkswagen, één van de motoren die de geldende emissieregels ten tijde van het welbekende schandaal stevig aan hun laars lapten.

76 politie-agenten en vier aanklagers zouden in verschillende gebouwen van Continental op zoek zijn gegaan naar belastende zaken. Een aantal medewerkers van Continental is naar verluidt al aangeklaagd. Continental wordt ervan beschuldigd de fraude van Volkswagen te hebben gesteund. Ook zou het dit gesjoemel mede mogelijk hebben gemaakt door verkeerde documentatie te verstrekken.

Continental gaat niet in op de inhoud van het onderzoek, maar bevestigt wel dat de kantoren zijn doorzocht. Ook belooft het bedrijf zijn volledige medewerking.

Het is niet voor het eerst dat er een toeleverancier medeplichtig wordt geacht aan de misstanden bij Volkswagen. In 2016 al gebeurde hetzelfde bij Bosch, dat een actieve rol in de misleiding zou hebben gespeeld.

Het gesjoemel bij Volkswagen kwam in 2014 aan het licht. Het nieuws kreeg in 2015 pas echt momentum en beheerste toen voor maanden op rij de voorpagina’s van de kranten. Dat er ook in 2020 nog nieuwe zaken naar boven komen in het kader van Dieselgate spreekt boekdelen over de omvang van deze zaak. Wie het allemaal terug wil lezen, heeft op deze pagina voorlopig genoeg te doen.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (67) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.