Dieselfraude 'niet uitgesloten' bij Mercedes-Benz

'Uitslag onderzoek niet te voorspellen'

Mercedes-Benz C-klasse
De Amerikaanse overheid doet momenteel onderzoek naar gesjoemel met uitstootcijfers bij Daimler, het concern waar Mercedes-Benz onder valt. Opmerkelijk genoeg dekt het bedrijf zich vooraf vast in.

Daimler meldt namelijk in z'n eerste kwartaalrapportage van 2017: "In het licht van de doorlopende informatieverzoeken van de overheid en ons eigen interne onderzoek, kan niet worden uitgesloten dat de autoriteiten tot de conclusie zullen komen dat voertuigen van Mercedes-Benz over soortgelijke functionaliteiten beschikken". Daarmee verwijst het bedrijf naar FCA, dat in januari door het Amerikaanse milieu-agentschap EPA werd aangeklaagd wegens het gebruik van sjoemelsoftware.

Daimler meldt verder dat een 'nadelige' uitkomst van het onderzoek grote gevolgen kan hebben. Terugroepacties, grote geldboetes en andere sancties worden alvast genoemd. Der Spiegel meldt dat het onderzoek zich niet beperkt tot de VS, maar dat er ook in Duitsland 'bekende en minder bekende' Mercedes-medewerkers onder een vergrootglas liggen.

Bron: Reuters

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Leaseplan
Mercedes-Benz A 180 Business Line (4D/7A)
€ 659
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLA 180 Business Line (5D/7A)
€ 817
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLB 180 Business Line (5D/7A)
€ 857
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz C 180 Luxury Line (4D/9A)
€ 876
 

Lezersreacties (118) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.