Deze Volkswagen Beetle kan 328 km/h!

One-off met 550 pk knalt over zoutvlakte

Volkswagen Beetle
Volkswagen heeft een Beetle wel heel extreem aangepakt. Dit exemplaar haalt een topsnelheid van maar liefst 328 km/h op de legendarische zoutvlakte van Bonneville.

Normaal gesproken kun je op de iconische zoutvlakte in het Amerikaanse Bonneville vooral extreem uitziende machines met straalmotoren verwachten, dus een Volkswagen Beetle valt dan enigszins uit de toon. Toch is deze auto minder schattig dan-ie eruit ziet, want dit monstertje haalt een topsnelheid van 328 km/h uit zijn 550 pk sterke 2.0.

Je leest het goed, deze Beetle heeft gewoon een 2,0-liter metende viercilinder onder de kap. Toch is het niet bepaald de standaard TSI, want er is flink aan gesleuteld om op het fikse vermogen uit te komen. Een nieuwe turbo, andere zuigers en aanpassingen aan de cilinderkoppen maakten onder andere mogelijk dat het blok er zoveel pk's en maar liefst 570 Nm koppel uit perst. Om alles fatsoenlijk op het zout te houden, staat de flink verlaagde auto op speciaal voor de zoutvlakte bedoelde wielen en kreeg de Beetle een sperdifferentieel. Na het bereiken van zijn topsnelheid werd de auto dankzij een remparachuut weer tot stilstand gebracht.

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.