Definitief: Mazda 3 MPS op Autosalon Genève

Mazda 3 MPS
Mazda trekt op de Autosalon van Genève het doek van de nieuwe 3 MPS. De nieuwe hot-hatch belooft weer een waar feestnummer te worden.
Dat meldt een woordvoerder van de Nederlandse importeur. Wat betreft motorisering is het nog even gissen. Waarschijnlijk maakt de 2,3-liter turbomotor uit de huidige MPS plaats voor een nieuw blok. Mazda ontwikkelt graag zelf z'n benzinemotoren, dus een geblazen viercilinder is weer de belangrijkste gegadigde. De nieuwe 2,5-liter viercilinder (niet leverbaar in de Europese 3) is een belangrijke kanshebber om, voorzien van een turbo, de 3 MPS van kracht te voorzien. De 2,5-liter vijfcilinder turbomotor uit de Focus RS, waar eerder over werd gesproken, is volgens een Nederlandse woordvoerder geen optie.
Net als het huidige model en die Focus RS krijgt de 3 MPS gewoon voorwielaandrijving. Een voordeel is wel dat dit de prijs laag houdt. Net als de huidige MPS moet de nieuwe weer een echte prijspakker worden, met een uitermate gunstige pk-/gewichtsverhouding. We verwachten de auto in het najaar op de markt.

PRIVATE LEASE Mazda 3

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum