De Savage Rivale Roadyacht GTS leeft (weer)!

Japanse partner wil productie realiseren

Savage Rivale Roadyacht GTS
Wie weet er nog dat er ooit een bliksemsnelle vierdeurscabriolet van Nederlandse bodem werd gepresenteerd onder de naam Savage Rivale Roadyacht GTS? Het kan zijn dat je diep in je geheugen moet graven, maar de auto is weer helemaal terug in beeld. Het Japanse GLM wil namelijk de productie gaan realiseren.

De door twee Nederlanders, Justin de Boer en Emile Pop, ontwikkelde Savage Rivale Roadyacht GTS zag in 2011 het levenslicht om vervolgens weer een beetje in de vergetelheid te raken. Onder de kap van de vierdeurscabriolet lag een 6,2-liter V8 uit de Chevrolet Corvette. Met een gewicht van net boven een ton en een vermogen van 800 pk zou de auto goed zijn voor een 0-100-acceleratie in 2,8 seconden en een topsnelheid die men rond de 360 km/h schatte. Na de GTS kwam het bedrijf ook nog met de dichte tweedeursversie die de naam GTR droeg. Veelbelovend spul, maar daar bleef het lange tijd bij.

Nu is er dus toch weer nieuws over het Nederlandse merk. Green Lord Motors (GLM), een Japans bedrijf dat zich bezighoudt met elektrische auto's, wil de Roadyacht GTS met een volledig elektrische aandrijflijn gaan bouwen. Het bedrijf wil het ontwerp van Savage Rivale combineren met hun eigen techniek en het resultaat onder eigen naam op de markt brengen. Op de Autosalon van Parijs laat het merk samen met GLM meer van zich zien met een conceptauto die de naam GLM G4 meekrijgt. Wij zijn benieuwd!

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.