De Pagani C9 met de vlam in de pijp

Pagani C9 | Foto: Derk-Jan Bruins
De schrik sloeg ons als Pagani-fans om het hart toen enkele maanden geleden een prototype van de C9 zwaar crashte op de Autobahn. Maar gelukkig: Pagani is gewoon weer aan het testen met de opvolger van de Zonda.
Derk-Jan Bruins mailde ons zijn prachtige vakantiefoto. Hij vertelt: "Een paar weken geleden reed ik over de Brennerpas vanuit Italië richting Oostenrijk. Toen kwam er ineens een zwart gevaarte aan! Ik kon nog net op tijd een foto maken want er was niet veel tijd; de auto bijblijven om meerdere foto's te maken zat er niet in!"
Dat is geen wonder, want de nieuwe Pagani krijgt nog meer vermogen dan de Zonda. Dat is het gevolg van het gebruik van een nieuwe AMG-motor. De atmosferische 7,3-liter  V12 van de Zonda maakt plaats voor de 6,0-liter V12 biturbo uit de 65 AMG modellen. In de Pagani komt het vermogen uit boven 700 pk.
Wanneer meneer Pagani het doek van de C9 trekt, is nog niet bekend. We hopen dat het op de Autosalon van Parijs (oktober) dan toch echt gaat gebeuren. De marktintroductie volgt in 2011.

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.