De Mercedes CLS Shooting Brake!

De Mercedes CLS Shooting Brake!
Dit zijn de eerste beelden van de Shooting Brake-versie van de nieuwe Mercedes CLS. We moeten nog een dik jaar wachten voordat die in productie gaat.
Mercedes laat vandaag de eerste afbeeldingen zien van de CLS Shooting Brake. De tweede generatie vierdeurs coupé is nog maar nauwelijks op de markt, of de nieuwe carrosserievariant wordt al gepresenteerd. Normaliter is een Shooting Brake een tweedeurs stationwagen, maar sinds de komst van de vierdeurs coupés zijn dit soort aanduidingen niet heilig meer. Dus betreedt Mercedes met deze vierdeurs Shooting Brake maar mooi een nieuwe niche. Mercedes meldt meteen dat de auto wordt gebouwd in de fabriek in Sindelfingen. Dat is de grootste productievestiging van het merk. Op het moment worden daar de C-klasse, E-klasse sedan en estate, de S-klasse, CL-klasse de nieuwe CLS, de Maybach, de gepantserde Guard-modellen en sinds kort de SLS AMG en de B-klasse met brandstofcel gebouwd. Lekker druk dus. Vanaf 2012 wordt de Shooting Brake er bij gezet op de band van de E- en CLS-klasse. Vanaf 2014 komt ook de SL uit deze fabriek. "De beslissing om de CLS Shooting Brake te gaan bouwen, onderstreept de leidende rol van Mercedes op het gebied van innovatieve personenautoconcepten en design. En dat is precies wat de klanten van ons verwachten," aldus Dieter Zetsche.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (124) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.