Daimler verkoopt veel meer trucks

465.000 vrachtwagens in 2017

Kia Picanto Truckstar vrachtwagen
Daimler heeft dit jaar fors meer vrachtwagens verkocht dan een jaar eerder. De verkopen van onder meer het merk Mercedes-Benz overtroffen ook de verwachtingen van het Duitse bedrijf. Vooral in Azië en Noord-Amerika groeide de vraag sterk. De teller stokt dit jaar naar verwachting op 465.000 vrachtwagens, tegenover 415.100 een jaar eerder.

In Noord-Amerika verkocht Daimler in de eerste elf maanden van het jaar 150.600 trucks. Dat betekende een stijging van 12 procent ten opzichte van een jaar eerder. In Azië gingen de verkopen met bijna een vijfde vooruit tot 132.400 trucks. Vooral in Indonesië wist Daimler weer marktaandeel te winnen.

Ook in Brazilië, dat momenteel te boek staat als moeizame markt, verkocht Daimler 8 procent meer tot een totaal van 12.200 voertuigen. De groei in Europa was bescheiden. In die regio stegen de verkopen met 3 procent tot 73.600 vrachtwagens. Daimler komt begin februari met definitieve verkoopcijfers.

Het portfolio bedrijfswagenmerken van Daimler omvat naast Mercedes-Benz Fuso, Freightleiner, Western Star, Thomas Built Buses en BharatBenz. Voor 2018 belooft Daimler veel effort te stoppen in volledig elektrische zware trucks, die komend jaar al op de weg moeten verschijnen. In dit op zijn einde lopende jaar kwamen al de eerste elektrische Fuso eCanter lichte distributietrucks in gebruik, in de Verenigde Staten bij onder meer pakketdienst UPS en supermarktketen Seven-Eleven en in Japan bij transportbedrijf Yamato. Ook verder ontwikkelen van autonoom trucken en platooning staan komend jaar hoog op de prioriteitenlijst van Daimer.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (42) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.