Daihatsu Cuore fors goedkoper

Daihatsu Cuore 1.0 Premium
Daihatsu heeft de prijzen van de Cuore flink verlaagd. Het gehele gamma is nu 2.000 euro goedkoper.
Door de prijsverlaging is de wegenbelastingvrije Cuore nu te koop vanaf 7.999 euro. Voor dat geld staat de Cuore 1.0 Clever klaar. Standaard heeft deze auto een 1,0-liter driecilinder met een vermogen van 69 pk. Schakelen gaat met de hand via een vijfbak. De goedkoopste versie waarop een viertrapsautomaat te krijgen is, is de 1.0 Comfort. Inclusief deze transmissie komt het prijskaartje op 11.699 euro. De duurste Cuore is voortaan de Comfort Plus Automaat, die 12.199 euro kost.
Volgens de importeur is de prijsverlaging geen tijdelijke actie: de komende tijd blijft de Cuore gewoon tegen de prijs bij de dealers staan. Ook bij de Terios is voordeel te halen in de vorm van een tijdelijke Limited versie. Met de prijsverlaging van de Cuore en het actiemodel voor de Terios wil de importeur de modellen 'concurrerender op de markt neerzetten'.
Daihatsu maakte vorige maand bekend dat het in januari 2013 van de Europese markt verdwijnt. Volgende maand kunnen we echter wel kennismaken met een nieuw model: de Charade. Dat is feitelijk een Toyota Yaris met een Daihatsu-embleem op de neus.

Lezersreacties (51) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.