Dacia Duster ijsracer al klaar

Dacia Duster Competition Version
Dacia Duster Competition VersionDacia Duster Competition VersionDacia Duster Competition VersionDacia Duster Competition VersionDacia Duster Competition Version
Dat komt zelden voor: de eerste foto's van een geheel nieuw model in race-uitmonstering. Dacia toont van de Duster alvast een ijsrace-uitvoering, terwijl het burgermodel er nog niet eens is.
De Dacia Duster is het nieuwe model van de Roemenen voor 2010. Het is een Dacia met SUV-ambities. We zagen 'm al eens als concept car, er lekten vage fotootjes uit en nu is er dus de raceversie. We gaan er vanuit dat de eerste foto's van de straatversie niet lang meer op zich laten wachten. Het koetswerk van deze Dacia is aangepast aan de eisen van de Trophée Andros, zoals de competitie heet waarin deze auto uitkomt. Reken er dus maar op dat de definitieve versie van de Duster er een stuk slanker uit zal zien. Bijzonder is dat niemand minder dan Formule 1-legende Alain Prost achter het stuur van de Roemeense trots plaatsneemt. De vier meter lange en 1.000 kilo zware ijsracer heeft een V6 aan boord met een inhoud van 3,0-liter en een vermogen van 350 pk. Zo bont maakt Dacia het niet voor de productieversie. Daarbij rekenen we in elk geval op de 1,5-liter dCi, die ook in de concept car lag. Daarnaast zal Renault wat grotere motoren leveren dan in de huidige Logan MCV en de Sandero. De sterkste 1,6-liter 16V die in die modellen leverbaar is, overlapt wellicht maar daarna krijgt de Duster de beschikking over een 2,0-liter van Renault.

PRIVATE LEASE Dacia Duster

DirectLease
Dacia Duster TCe 130 Expression (5D/6H)
€ 439
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.