Daar is 'ie: Mini Paceman John Cooper Works

Mini Paceman John Cooper Works
Mini Paceman John Cooper WorksMini Paceman John Cooper WorksMini Paceman John Cooper WorksMini Paceman John Cooper WorksMini Paceman John Cooper WorksMini Paceman John Cooper WorksMini Paceman John Cooper WorksMini Paceman John Cooper WorksMini Paceman John Cooper WorksMini Paceman John Cooper WorksMini Paceman John Cooper Works
Met het verschijnen van een nieuw model Mini wordt al spoedig een extra pittige John Cooper Works-editie in elkaar gekleid. Voor de Paceman geldt niets anders, hier is 'ie dan!

Wie aan een John Cooper Works (JCW)-versie denkt krijgt al snel trek in wat extra pk's en een lekkere bodykit. Ook de kersverse Paceman wordt nu overgoten met het inmiddels fameuze pittige sausje.

We zien inderdaad een Paceman met speciale voor- en achterbumpers. Een extra aangezet dakspoilertje en wat sideskirts moeten voor een sportief voorkomen zorgen. Dat wordt nog eens bijgezet door de behoorlijke brulpijpen aan de achterzijde en de nodige rode elementen op de carrosserie. Het dak, de spiegelkappen en wat striping moeten duidelijk maken dat we hier met een echt snelle Paceman van doen hebben.

Onder de kap vinden we de 1,6-liter viercilinder die we kennen van de Coutryman in John Cooper Works-trim. Dat betekent dezelfde 218 pk en hetzelfde koppel van 280 Nm. De aandrijving vindt plaats op alle vier de wielen, waardoor de rappe Brit in ongeveer 7 seconden naar de 100 km/h schiet. Bij 225 km/h is het gedaan met de pret. Op de NAIAS in Detroit wordt de Paceman JCW voor het eerst aan het publiek getoond. Tot die tijd zullen we het met deze platen moeten doen, en dat is nou niet bepaald een straf.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.