Corvette Stingray sterker dan Z06 dankzij Hennessey

Meer dan 700 pk

Chevrolet Corvette Hennessey
Chevrolet Corvette HennesseyChevrolet Corvette HennesseyChevrolet Corvette HennesseyChevrolet Corvette HennesseyChevrolet Corvette HennesseyChevrolet Corvette Hennessey

De Chevrolet Corvette Z06 is qua vermogen de indrukwekkende koning van de Corvettes, maar niet lang meer. De 'gewone' Corvette Stingray, met een grotere maar mildere V8, kan dankzij Hennessey de Z06 doen verbleken.

Hennessey Performance zorgt regelmatig voor een heerlijk tegengeluid tussen al het elektrische nieuws van tegenwoordig. Zo ook nu weer, want ze zijn helemaal losgegaan op de Chevrolet Corvette Stingray. De meest gangbare Corvette C8 moet sinds kort de nieuwe Corvette E-Ray en natuurlijk al wat langer de Corvette Z06 boven zich dulden. Niet dat eigenaren van een Corvette Stingray veel te klagen hebben overigens: de 6,2-liter V8 die bij de C8 in het midden huist, levert af fabriek al een bijzonder bruikbare 497 pk en 630 Nm. Wie dat toch niet genoeg vindt, kan nu bij Hennessey Performance terecht voor een bijzonder stevige stoot extra vermogen.

Hennessey sleept namelijk, houd je vast, 718 pk vermogen en 865 Nm koppel uit de V8. Daarmee overtreft hij ruimschoots de 670 pk en 623 Nm die de 5.5 V8 uit de Z06 mobiliseert. Grote kanttekening bij die vergelijking is dat die 5.5 een atmosferische motor is en Hennessey de 6.2 voorziet van een dikke supercharger om hem zo sterk te maken, met een luchtinlaatsysteem met een lucht-water intercooler. Aangepaste motorsoftware is ook van de partij, net als een (overigens optioneel) nieuw uitlaatsysteem. Dankzij dat laatste laat de Corvette zijn V8-gegrom extra lomp klinken. Heerlijk dat het nog kan, toch? Wel in de VS, in elk geval. Daar ben je omgerekend zo'n €32.000 kwijt voor deze upgrade.

Video

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.