Coastrunner EV is Nederlandse, moderne Méhari-achtige

Elektrisch vrijetijdsvervoer

Coastrunner EV
Coastrunner EVCoastrunner EVCoastrunner EVCoastrunner EVCoastrunner EVCoastrunner EVCoastrunner EVCoastrunner EVCoastrunner EVCoastrunner EVCoastrunner EVCoastrunner EVCoastrunner EV

De Nederlanders achter Savage Rivale komen jaren na de Roadyacht GTS weer met een auto. Die is van een totaal ander kaliber. AutoWeek kan je de eerste beelden en exclusieve eerste informatie van de Coastrunner EV gedoopte, elektrische vrijetijdsauto voorschotelen.

Voordat we je bijpraten over de Coastrunner EV spoelen we even terug naar 2008. In dat jaar verscheen in AutoWeek voor het eerst beeld van de Savage Rivale Roadyacht GTS. Een vierzits supercar met stalen klapdak, een Lamborghini-achtig lijnenspel en de 6,2-liter V8 uit de Chevrolet Corvette als kloppend hart. Het was de creatie van het Nederlandse Savage Rivale, een ontwerpstudio onder leiding van Emile Pop en Justin de Boer.

Het werd jammer genoeg al snel vrij stil rond De Roadyacht GTS en hij kwam in 2016 pas weer in het nieuws toen het Japanse GLM de auto in productie wilde nemen. Niet lang daarna werd de auto gepresenteerd als de GLM G4, waar uiteindelijk zo'n 1.000 exemplaren van gebouwd zijn. Savage Rivale verlegde ondertussen zijn focus naar de maritieme sector, maar stort zich nu opnieuw op de auto-industrie. Met deze Coastrunner EV is het weer terug van weggeweest in de autowereld.

Volgens medeoprichter Emile Pop van Savage Rivale begon de ontwikkeling van de Coastrunner EV zo'n drie jaar geleden. Opnieuw gaat het om een auto voor een nichemarkt, specifiek lijkt men zich weer op de jetset te richten. De Coastrunner EV doet weliswaar van voren nog enigszins denken aan de Roadyacht GTS, maar voor de rest is het een totaal andere auto, met een grotendeels open koets en een stoffen kap. Het is een eigentijdse interpretatie van de Citroën Méhari, met een elektrische aandrijflijn. De Coastrunner EV weegt ondanks die aandrijflijn slechts 800 kilo, biedt ruimte aan vier volwassenen en moet met een volle accu zo'n 180 km af kunnen leggen. De topsnelheid ligt op 120 km/h, voldoende om behalve op of net naast het strand ook nog uit de voeten te kunnen met de Coastrunner EV.

Coastrunner EV

De Coastrunner EV en de Savage Rivale Roadyacht GTS (rechts)

Meer specificaties zijn er op het moment nog niet, maar Pop laat aan AutoWeek weten dat de productie van de eerste twintig exemplaren inmiddels gestart is. We zijn benieuwd of de Nederlanders met de Coastrunner EV meer succes kunnen boeken dan met de Roadyacht GTS!

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.