Citroën SpaceTourer Rip Curl Concept naar IAA

Surfbus met hulp van Dangel

Citroën SpaceTourer Rip Curl Concept
Citroën SpaceTourer Rip Curl ConceptCitroën SpaceTourer Rip Curl ConceptCitroën SpaceTourer Rip Curl ConceptCitroën SpaceTourer Rip Curl ConceptCitroën SpaceTourer Rip Curl Concept
De bestelbus waarvan Citroën eerdere generaties Jumpy noemde, is met hulp van 4x4-specialist Dangel en surfmerk Rip Curl aan een bijzondere verpakking geholpen.

Citroën heeft de SpaceTourer Rip Curl Concept natuurlijk vooral in het leven geroepen als aandachttrekker, al wil het merk er ook mee laten zien wat er in theorie allemaal mogelijk is met de Jumpy-opvolger. De bus knipoogt met zijn tweekleurige koets naar de 'surfbusjes' uit het verleden, denk hierbij vooral aan de T1's en T2's van Volkswagen. De twotone-lak krijgt bijval van een fluorescerend gele bies over de hele flank van de auto.

De SpaceTourer Rip Curl Concept is uitgerust met een hefdak, wat overnachten in de Franse bus makkelijker maakt. Twee elektrisch bedienbare schuifdeuren zijn aanwezig. Als het interieur in 'dagmodus' is geconfigureerd, kunnen zeven inzittenden plaatsnemen. Wie het interieur ombouwt om zich klaar te maken voor de nacht, kan aan vier van hen een slaapplek bieden dankzij twee tweepersoonsbedden. De carrosseriekleuren komen terug in het interieur, onder andere op de stoelbekleding.

Citroën rust de SpaceTourer Rip Curl Concept uit met een keukenblok, een gasstel, een wasbak, een kast en een wegklapbare en verschuifbare tafel. De vierwielaandrijving is uiteraard afkomstig van de knappe koppen van Dangel.

PRIVATE LEASE Citroën

DirectLease
Citroen ë-C4 50kWh 136 Feel (5D/CVT)
€ 509
 
Citroën
Citroen C3 Aircross PureTech 110 Feel (5D/6H)
€ 542
 
Citroën
Citroen C5 Aircross Hybrid 180 Feel (5D/8A)
€ 725
 
Citroën
Citroen C5 X PureTech 130 Feel (5D/8A)
€ 876
 

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.