Citroën E-Mehari is elektrische strandkar

Volledig elektrische 'Cactus' doet Mehari herleven

Citroën E-Mehari
Citroën E-MehariCitroën E-MehariCitroën E-MehariCitroën E-MehariCitroën E-Mehari
Wat allemaal begon met de Cactus M Concept is opgedroogd als deze Citroën E-Mehari: een dakloos autootje met een elektrische aandrijflijn!

In september trok Citroën het doek van de Cactus M, een opengewerkte versie van de Cactus die vooruitblikte op een mogelijke reïncarnatie van de aloude Mehari. Het studiemodel is nu opgedroogd als E-Mehari productiemodel.

Ondanks de sterke uiterlijke overeenkomsten met de C4 Cactus is de E-Mehari niets meer of minder dan een aangepaste Bolloré. Dit Franse merkje - bekend van de elektrische stadsauto's - levert met de Bluesummer een soortgelijke auto, en die heeft Citroën eens stevig tegen het licht gehouden. Dat resulteert in een 'Cactus' met slechts twee portieren en een bijzonder rechtopstaande voorruit. We zien verder relatief hoge rolbeugels en opvallende scharnieren voor de portieren. Net als de oer-Mehari beschikt ook de E-Mehari over een grote bodemvrijheid.

De carrosserie is volledig opgetrokken uit kunststof en moet kleine aanvaringen met objecten kunnen weerstaan zonder dat er sprake is van schade. Het complete interieur kan met een hogedrukspuit worden gewassen.

Citroën biedt de E-Mehari alleen aan met een 50 kW sterke elektrsche aandrijflijn. De E-Mehari haalt een topsnelheid van 110 km/h en heeft een actieradius van 200 kilometer. In de lente van volgend jaar verschijnt de E-Mehari op de Franse markt. Het is nog niet zeker of deze vrolijke Fransman ook naar Nederland komt.

PRIVATE LEASE Citroën

Citroën
Citroen C3 PureTech 83 You! (5D/5H)
€ 389
 
DirectLease
Citroen C4 PureTech 100 Feel (5D/6H)
€ 459
 
Citroën
Citroen C5 Aircross PureTech 130 Live (5D/6H)
€ 694
 
Citroën
Citroen C5 X PureTech 130 Feel (5D/8A)
€ 861
 

Lezersreacties (88) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.