Citroën DS3 Airflow: semi-cabriolet

Citroën DS3 1.6 VTi So Chic
De geruchten over een open versie van de Citroën DS3 willen maar niet luwen. Het model, dat in 2013 wordt verwacht, schijnt een semi-cabriolet te worden à la Fiat 500C.

Bij Citroën wordt onder de projectnaam A56 gewerkt aan de cabrioletversie van de DS3. Die moet in de lente van 2013 verschijnen en krijgt de naam Airflow. Tenminste, als de geruchten die op het internet gaan, kloppen.

De DS3 Airflow wordt geen volwaardige cabriolet zoals de Mini. Citroën adopteert het idee van de Fiat 500C. De raamlijsten en daklijn zullen dus gewoon blijven staan. Dat heeft als voordeel dat de auto goedkoper te ontwikkelen is en dat de stijfheid van de carrosserie intact blijft.

Bij Citroën Nederland heeft men nog niets gehoord over de komst van een cabriolet. "Voor ons is de komst van zo'n auto dus ook speculatief. Bij Citroën ligt de nadruk op het moment op de ontwikkeling van de DS-lijn waarbij de komst van de DS4 en DS5 worden voorbereid. Wat daarna de plannen zijn, is niet bekend."

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.