Citroën C6 met minder dan 100 gr/km uitstoot

Citroën C6 met minder dan 100 gr/km uitstoot
Citroën werkt aan een C6 die minder dan 100 gram CO2 per kilometer uitstoot. De eco-C6 krijgt waarschijnlijk de toevoeging CX.
Citroën is bezig met de ontwikkeling van een C6 die minder dan 100 gram CO2 per kilometer uitstoot. Dat is een bijzonder lage waarde van en auto van het kaliber van een C6. De Engelse autopers heeft er lucht van gekregen dat de eco-C6 in de maak is. Het is nog onduidelijk of het alleen gaat om een concept car of dat de auto werkelijk in productie gaat. De C6 gebruikt de hybride-techniek die we kennen uit de Peugeot Prologue, die vooraf ging aan de 3008. Daarbij werd het Hybrid4-systeem getoond waarbij de achteras kan worden aangedreven door een elektromotor. Die komt bij de C6 op de plaats van het veersysteem aan de achterzijde. Verder komt er een start-stop-systeem en een gerobotiseerde handbak wordt standaard. De motor wordt een 163 pk sterke diesel. De C6 moet uitblinken door een lage luchtweerstand. Citroën zet in op een Cw-waarde van 0,24. Om dat kracht bij te zetten, krijgt de groene C6 wellicht de toevoeging CX – de Franse aanduiding voor Cw en bovendien historisch verantwoord. Een andere knipoog naar de CX worden de afgedekte wielkasten aan de achterzijde. Ook komen er banden met een lage rolweerstand en een gladgemaakte onderzijde.

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.