Chrysler Crossfire Drifter

Crhysler Crossfire Drifter
We lieten al de Chrysler PT Speedster zien, maar op de Sema show stonden nog door SkunkWerks ontwikkelde versies. Zoals de Crossfire Drifter (hier samen met de Dokota Warrior HO) en de Jeep Grand Cherokee Mojave.
We lieten al de Chrysler PT Speedster zien, maar op de Sema show stonden nog meer auto's die door Chrysler's SkunkWerks team ontwikkeld zijn. Zoals de Crossfire Drifter en de Jeep Grand Cherokee Mojave.

De Crossfire Drifter is uitgerust met de 3,2-liter V6 die in het vooronder staat van de Crossfire SRT6. Hij levert met een supercharger een vermogen van 400 pk. In de lichtgewicht Drifter is vooral aandacht besteeds aan wijzigingen, waarmee het driften vergemakkelijkt wordt. Driften is in Japan en trend en lijkt nu ook over te waaien naar Amerika. Daarvoor worden de onderstellen van de auto's speciaal geprepareerd.
Chrysler zegt niet wat er bij de Drifter allemaal is gebeurd, dus moeten we daarnaar raden. Aan de buitenkant zijn de wijzigingen duidelijk. Er is een complete verfraaiingsset toegepast met vóór- en achter bumperspoilers die zorgen voor het nodige grondeffect, terwijl een koolstofvezel vleugel de achterkant opsiert. Een laag 'afgesneden' voorruit geeft de Drifter een heel apart uiterlijk.
In de cockpit zien we een pookknop, racesteoelen, stuur en pedalen van Sparco. Superlichte BBS wielen met Michelin racebanden en een limited slip differentieel moeten het vermogen aan de weg brengen. De Drifter is uitgerust met een rolkooi, wielophanging en uitlaat volgens de regels van de SCCA, de Sports Car Club of America . De Drifter is hier afgebeeld met de Dakota, eveneens van het SkunksWerks team.

De Jeep Grand Cherokee Mojave is een ruige versie van de nieuwe Jeep, die dit najaar op de markt is gekomen. De concept car heeft een aangepaste 5,7-liter Hemi-motor, 22-inch wielen, een speciale bumper voor off-roadrijden en een lier.