"Chrysler 300C cabrio wordt te duur"

"Chrysler 300C cabrio wordt te duur"
De America Sunroof Company (ASC) deed in januari tijdens de Detroit Motor Show menig mond openvallen met de Helios, een cabrio-concept de Chrysler 300C. Chrysler toonde interesse in het model, nu blijkt dat een dakloze 300C toch wat prijzig wordt.
De America Sunroof Company (ASC) deed in januari tijdens de Detroit Motor Show menig mond openvallen met de Helios, een cabrio-concept van deChrysler 300C. Chrysler toonde interesse in het model, nu blijkt dat een dakloze 300C toch wat prijzig wordt.

Chrysler-directeur Joe Eberhardt heeft bekendgemaakt dat binnen een jaar wordt besloten over een cabrioletversie van de 300C. Voorlopig is de prijs nog een struikelblok: volgens de berekeningen van Chrysler zou de cabriolet in de VS 7.000 dollar duurder worden dan de sedan.

Cabriolets zijn in Amerika over het algemeen 2.500 tot 7.000 dollar duurder dan hun equivalenten met vast dak. "De 300C zou in de bovenste regionen komen omdat er veel aanpassingen zijn vereist," aldus Eberhardt. Chrysler wil, als de productie doorgaat, zeker het concept van een 4-deurs cabriolet handhaven. Ook is het volgens Chrysler maar de vraag of er voldoende capaciteit is in de fabriek van de 300C om de cabrio te bouwen.

Wanneer massaproductie door Chrysler niet doorgaat, wil het merk nog overwegen om de auto in kleine serie door ASC te laten bouwen. ASC bouwde de Helios concept car in samenwerking met ingenieurs van Chrysler.