China wil onderzoek brandgevaar Jeep Wrangler

China wil onderzoek brandgevaar Jeep Wrangler
De Chinese overheid heeft moederbedrijf Fiat gevraagd onderzoek te doen naar brandgevaar bij de Jeep Wrangler.

Volgens de Chinese autoriteiten heeft de terreinwagen een relatief hoog risico op brand en daarom worden eigenaren gewaarschuwd het voertuig niet onder extreme omstandigheden te gebruiken. De import van de Wrangler in China werd in april 2011 opgeschort na inspecties waarbij risico's op brand bij de versnellingsbak aan het licht kwamen. In 2012 werd de import weer hervat nadat Chrysler onderdelen had vervangen en andere maatregelen had getroffen om brandgevaar te voorkomen.

Fiat is bezig met voorbereidingen om Jeeps in China te gaan bouwen. Volgens ingewijden is het autoconcern dicht bij een overeenkomst met Guangzhou Automobile Group voor de productie van Jeeps. In 2006 werd de productie van Jeeps in China stilgelegd. Door lokaal te produceren wordt een importheffing van 25 procent omzeild.

Een woordvoerder van Fiat Nederland gaf in een reactie aan niet op de hoogte te zijn van een verhoogd risico op brandgevaar bij de Jeep Wrangler. Volgens hem hebben de Europese autoriteiten daar nooit opmerkingen over gemaakt. Hij wijst daarnaast op het feit dat er maar heel weinig Wranglers zijn in Nederland, waar een terreinauto minder op z'n plaats is.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.