China laat heffing Amerikaanse auto's vallen

Chevrolet Captiva China
Het zou zomaar kunnen dat de Chinezen in de nabije toekomst vaker in een Amerikaanse auto gaan stappen. Het Chinese ministerie van handel heeft aangekondigd om de extra heffingen op in Amerika geproduceerde auto's te laten vallen.

Het ministerie zegt deze keuze gemaakt te hebben omdat geen enkele Chinese autofabrikant een aanvraag heeft gedaan om het speciale heffingssysteem te verlengen.

De extra heffingen op in de Verenigde Staten geproduceerde auto's werd enkele jaren geleden ingevoerd omdat de Amerikanen extra heffingen hadden ingesteld voor Chinese autobanden. China gaf als argument dat de subsidies die de Amerikaanse overheid aan Chrysler en General Motors gaf, niet eerlijk zouden zijn tegenover andere autofabrikanten.

Wie in China een Amerikaanse auto met een cilinderinhoud van meer dan 2,5 liter wilde kopen, kreeg een extra rekening op de mat. Bijna 35 procent van de nieuwprijs van de auto moest nog even worden afgetikt. Per direct worden de Amerikanen dus weer wat toegankelijker, al blijft China nog altijd behoorlijke invoerrechten rekenen voor in het buitenland geproduceerde auto's.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.