Chevrolet laat Corvette Z06 zien

Klaar voor oktober

Chevrolet Corvette Z06

Chevrolet komt binnenkort met de eerste extra krachtige versie van de actuele Corvette Stingray. Het is voor het eerst dat het merk zelf ruchtbaarheid geeft aan de komst van de Z06.

De huidige generatie Corvette Stingray is een van de meest besproken generaties Corvette ooit. Waar de Corvette zijn krachtbron traditioneel in de neus had liggen. bevindt de machinekamer zich in de nieuwste Corvette-incarnatie achter de voorstoelen. Chevrolet laat nu de eerste beelden zien van de op stapel staande Corvette Z06, waarvan nu ook bekend is dat hij op 26 oktober wordt onthuld.

De Z06 krijgt natuurlijk meer vermogen dan de reguliere varianten. In zijn huidige vorm heeft de Corvette een 497 pk atmosferische 6.2 V8. De Z06 schopt het mogelijk tot zo'n 600 pk. Of Chevrolet de 6.2 V8 voor de Z06 van een supercharger voorziet óf dat het de 5.5 V8 uit de raceversie  C8.R, trekt, is nog niet helemaal helder.

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.